Wat is een sauteuse?

sauteuse

Een sauteuse, ook wel een sauteerpan, is bij de meeste mensen bekend als een hapjespan. Het is een onmisbaar item in elke keuken, zowel bij de mensen thuis als in elke restaurantkeuken. Deze pan heeft een hoge, opstaande rand, in tegenstelling tot een koekenpan.

Waarvoor gebruik je een sauteuse?

Een sauteuse of hapjespan is ideaal voor het maken sauzen, roerbakgerechten en grotere stukken vlees die je in een jus wilt bakken. Door de hogere, opstaande rand kun je makkelijk in de pan roeren zonder te knoeien. De pannen zijn beschikbaar in verschillende formaten, wat ze ook ideaal maakt bij het koken van grote hoeveelheden. De pannen zijn heel geschikt voor het bakken van vlees onder hoge temperaturen, waarbij je het vlees en de jus ondertussen in beweging kunt houden. Een sauteuse wordt ook veel gebruikt voor pastasauzen.

Een sauteuse in de horeca

Niet alleen bij de mensen thuis, maar ook in elke horecakeuken is een sauteuse onmisbaar. Een grote sauteerpan maakt het mogelijk om grote hoeveelheden tegelijkertijd te maken. Zet bijvoorbeeld een sauteuse met pastasaus op het vuur, waar je de hele avond je gasten mee kunt serveren. Ook voor het bakken van vlees zijn deze pannen ideaal. Er zijn verschillende merken die kwalitatieve pannen maken, daarbij kun je denken aan Le Creuset, Greenpan, Brabantia en Tefal.

Waar moet je op letten bij het kopen van een sauteuse?

Let bij het kopen op een aantal dingen: Welk formaat heb je nodig? Als je op zoek bent naar een grote pan, kun je het beste gaan voor een pan van minimaal 28 cm. Een gietijzeren pan is kwalitatief heel sterk, maar is wel zwaar om te tillen. Een keramische pan kan een lichter alternatief zijn. Let ook op of de pan geschikt is voor alle warmtebronnen. De meeste nieuwe pannen zijn tegenwoordig geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, maar niet alle pannen.

Horeca sauteuses kopen bij horecawebstore

Voor de beste kwaliteit sauteuse koop je die bij een professionele horeca-website. Wil jij een horeca sauteuses kopen bij een horecawebstore? Kijk dan hier en vergelijk de verschillende soorten pannen, formaten en materialen. Kies zo de perfecte pan voor jouw keuken.


Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>