Waarom mayonaise past bij een koolhydraatarm dieet


Het begrip koolhydraatarm dieet wordt vaak verward met een vetvrij dieet of een caloriearm dieet. Vanuit dat perspectief is het dus logisch dat mensen verbaasd zijn als ze horen dat je binnen een koolhydraatarm eetpatroon (of dieet) wel mayonaise mag eten.
In dit artikel leggen we het graag aan je uit.

Mayonaise is vet!

Mayonaise is een vet product. Een belangrijke reden voor het verbannen van mayonaise uit talloze diëten. Zeker in de jaren negentig van de vorige eeuw tot aan de laatste jaren is mayonaise genoemd als ultieme dikmaker.
Maar is dat wel zo?
De meeste vervangers van mayonaise, waaronder frietsaus en halvanaise, zitten juist boordevol met koolhydraten. En het zijn die koolhydraten die dik maken.

Ei en gezonde vetten

Mayonaise blijkt helemaal niet zo ongezond te zijn als we altijd dachten. Natuurlijk is teveel mayonaise niet goed, maar bedenk je eens dat de basis van mayonaise uit ei bestaat. En laat ei nu eens boordevol eiwitten en proteïnen zitten! Ei wordt als basis gebruikt binnen een eiwitdieet en past helemaal binnen de koolhydraatarme gedachte.
Daarbij zitten er in mayonaise door de ei juist heel veel verzadigde vetten. Dat zijn de gezonde vetten die zorgen voor een gezondere cholesterol en een betere suikerspiegel.

Met mate

Het is nu niet zo dat we je aanraden om elke dag lepels mayonaise te eten. Maar mayonaise met mate is prima en past ook heel goed binnen zowel het eiwitdieet als het koolhydraatarme dieet.
Je kunt mayonaise dan ook goed gebruiken als basis voor allerlei koolhydraatarme gerechten.


Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>