Mayonaise zonder suiker

mayo1

 

We willen minder suiker eten en zijn daarom opzoek naar producten zonder toegevoegde suikers. We zijn ons meer en meer bewust aan het worden van de hoeveelheid suiker die we eten en wat het effect daarvan is op onze gezondheid.

Daarom lopen veel mensen door de supermarkt heen op zoek naar alternatieven en producten waar geen of heel weinig toegevoegde suiker in zit. Het frappante van dit is dat veel producten van origine geen suiker bevatten. Maar dat er enkel in wordt gedaan voor andere doeleinden.

Mayonaise is hier een goed voorbeeld van. Het originele basis recept mayonaise bevat geen suiker. Er is geen reden waarom je hier suiker in zou moeten doen behalve dat je een iets zoetere variant lekkerder vindt.

mayo2

Waarom wordt er suiker aan mayonaise toegevoegd?

De producenten van mayonaise zoals Remia en Calve zijn er suiker aan toe gaan voegen om ons afhankelijk te maken en wellicht om de mayonaise hier langer houdbaar mee te maken. Zoals dit gebeurt met heel veel producten die je in de supermarkten kunt kopen.

Nu is het mooie dat er dankzij de vraag naar suikervrije producten ook mayonaise in de winkel te koop is zonder suiker. Dit staat er ook letterlijk op, en kost deze suikervrije mayonaise ook veel meer dan gewone mayonaise. Dit is best gek als je nagaat dat er juist een product minder in zit en er in mayonaise van origine geen suiker zit.

 

Suikervrij maar niet perse duurder? Kies voor Belgische Mayonaise.

Maar als je dan iets verder kijkt dan je neus lang is, dan staat er vaak ook een vlaamse of belgische variant van de mayonaise tussen. Opvallend genoeg heeft deze ook geen suiker toegevoegd. Waarschijnlijk om zo toch iets van verschil te kweken met de Nederlandse mayonaise met suiker en de Belgische mayonaise zonder suiker.

Waarom producten dit allemaal doen is om een markt te creëren waarin het lijkt alsof producten zonder suiker speciaal zijn en duurder zouden moeten zijn. Minder suiker eten is gezond en goed voor de gezondheid. Ondanks dat het toegankelijk zou moeten zijn voor een ieder om gezonder te eten worden juist dit soort trends duurder gemaakt en betaald je dus meer voor je boodschappen wanneer je gezonder wilt eten.

mayo3

Volg een gezond eet en leefstijl met wekelijkse gezonde recepten thuisbezorgd.

In feite wordt je financieel dus gestraft omdat je wat aan je ongezonde leefstijl wilt doen. WIl je meer producten en gerechten eten waar geen extra suikers aan zijn toegevoegd maar juist gezonder voor je zijn zonder dat je hier direct veel meer voor betaald? Kijk dan ook eens naar de maaltijdbox abonnementen. Deze bieden de optie om gezond te eten door middel van wekelijkse gerechten met verse producten die bij je thuis worden bezorgd.

Kijk voor meer informatie over maaltijdboxen en waarom dit wel gezond voor je is zonder dat dit duurder is op deze website. Hier vindt je alles wat je wilt weten, hoe je je kunt aanmelden voor een box en wat de voordelen hiervan zijn.


Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>