De meest populaire pizza’s

naamloos

Pizza is iets waar heel veel mensen dol op zijn. Dit overheerlijke gerecht uit Italië is door de hele wereld overgenomen. Er zijn veel verschillende soorten pizza, maar wat zijn nou de populairste pizza’s? In dit artikel hebben wij de meest bekende soorten pizza van Nederland voor jou op een rijtje gezet! Lees dus zeker verder als jij wilt weten welke dit zijn. 

Margherita

De pizza die iedereen wel lust is pizza margherita. De pizza margherita is een typisch Napolitaanse pizza. De pizza wordt wel door veel mensen gezien als saai. Toch zijn er erg veel mensen die deze pizza eten en daarom behoort hij tot de meest populaire pizza’s. De ingrediënten op de pizza zijn simpel. Er zit buiten tomatensaus vaak nog kaas en verse basilicum op. Een pizza margherita kun je bestellen bij Woodstone Pizza.

Quattro formaggi

Op de quattro formaggi zit erg veel kaas. Veel Nederlanders houden van kaas en daardoor dus ook van deze pizza. Meestal zitten er pecorino, gorgonzola, taleggio en mozzarella op de pizza quattro formaggi. Toch kan het verschillen welke kaassoorten erop zitten. 

Pepperoni pizza

Op een pepperoni pizza zit, zoals op eigenlijk iedere pizza, tomatensaus en kaas. Buiten deze twee basisingrediënten zit er natuurlijk zoals de naam al zegt ook pepperoni op. Pepperoni is een salamisoort die gekruid is, je moet daarom wel een beetje tegen pikant eten kunnen als je deze pizza gaat bestellen. Pepperoni wordt gemaakt van rundvlees en varkensvlees, heel soms wordt er ook nog kip aan toegevoegd. Pizza komt natuurlijk uit Italië, maar omdat pepperoni niet uit Italië komt, worden er in Italië bijna nooit pepperoni pizza’s gemaakt. Wel zie je pepperoni pizza’s vaak in Amerika en Nederland. 

Quattro stagioni pizza

Als je de vertaling opzoekt van quattro stagioni dan weet je al wat er op deze pizza zit. Stagioni betekent namelijk seizoenen. Deze pizza is gevuld met groentes en andere ingrediënten uit het seizoen dat op dat moment gaande is. 


Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>